Warning: Use of undefined constant pors - assumed 'pors' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/irarticles/domains/irarticles.ir/public_html/wp-content/themes/default/header.php on line 113
class="rtl download-template-default single single-download postid-13601 single-format-aside pors">

ورود به سایت

در سایت حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام در سایت (به زودی!)

ثبت نام

دانلود انواع مقالات آی اس آی
با عضویت در سایت مقاله یاب از تخفیف ویژه بهرمند شوید! عضويت (به زودی!)
تاریخ امروز
یکشنبه, ۳۱ فروردین

چک لیست نشانگان اختلالات روانی (Symptom checklist -90- revised)

تعداد صفحات 26 فرمت فایل Word
پایایی دارد روایی دارد
تعاریف عملیاتی و مفهومی دارد مدل پرسشنامه دارد
منبع دارد کد پرسشنامه 13601
تفسیر و نمره گذاری دارد (به دو صورت تحلیل با اس پی اس اس و تحلیل بر اساس نمره گذاری)
گارانتی دارد (کیفیت این فایل تضمین شده است درصورت هرگونه مشکل یا نارضایتی احتمالی مبلغ شما بازگردانده می شود)

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود پرسشنامه به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید

معرفی پرسشنامه:

پرسشنامه SCL-90-R یکی از پراستفاده‎ترین ابزارهای تشخیص روان‎پزشکی است. این پرسشنامه شامل 90 سوال برای ارزشیابی نشانه‎های روانی است و به وسیله پاسخ‎گر گزارش می‎شود و اولین بار برای نشان دادن جنبه‎های روان‎شناختی بیماران جسمی و روانی طرح‎ریزی گردید. با استفاده از این پرسشنامه می‎توان افراد سالم را از بیمار تشخیص داد.
این پرسشنامه توسط دراگوتیس و همکارانش در سال 1973 معرفی شد و بر اساس تجربیات بالینی و تجزیه و تحلیل‎های روان‎سنجی، مورد تجدید نظر قرار گرفت و فرم نهایی آن در سال 1976 تهیه گردید. در ایران میرزایی (1359) مطالعه‎ای برای هنجاریابی آن انجام داده است. در اگوتیس (1976) پایایی درونی آزمون را گزارش کرده است. بیشترین ضرایب همبستگی برای افسردگی 95/0 و کمترین آن برای روان پریشی 77/0 بدست آمده است. در محاسبه پایایی به شیوه بازآزمایی بر روی 94 بیمار روانی پس از یک هفته از اجرا، ضرایب همبستگی بین 78/0 تا 90/0 بدست آمده است. در مورد اعتبار آزمون در پژوهش‎های مختلف، بیشترین همبستگی را برای بعد افسردگی 73/0 و کمترین آن را برای بعد ترس‎های مرضی 36/0 گزارش کرده‎اند.
این پرسشنامه یکی از پراستفاده‎ترین پرسشنامه ها است و در ایران نیز در پژوهش‎های متعدد به منظور تعیین روایی (Validity) و پایایی (Reliability) و همچنین غربالگری و تشخیص اختلالات روانی مورد استفاده قرارگرفته است. به عنوان نمونه می‎توان به مطالعات فرجاد 1371، دولت‎آبادی 1371، حیدریان 1366، مظاهری 1372، بهرامی1378، آقاصادقی 1379، اسماعیلی 1379 اشاره کرد.
هر یک از سوالات پرسشنامه از یک طیف 5 درجه‎ای میزان ناراحتی که از نمره صفر "هیچ" تا چهار "به شدت" می‎باشد تشکیل شده است. سوالات پرسشنامه 9 بعد مختلف شامل (شکایات جسمانی، وسواس- اجباری، حساسیت در روابط متقابل، افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، ترس مرضی، افکار پارانوئیدی و روان‎پریشی ) را در بر می‎گیرد.

نمره‎گذاری و تفسیر پرسشنامه بر اساس 3 شاخص به دست می‎آید:
1- ضریب کلی علائم مرضی Global Severity Index(GSI)
2- معیار ضریب ناراحتی Positive Symptom Distress Index (PSDI)
3- جمع علائم مرضی Positive Symptom Total
پرسشنامه SCL-90-R در گروه‎های بسیاری با موفقیت به کار رفته است، علاوه بر بیماران روانی، این آزمون در مورد معتادین به الکل، ناتوانی جسمی، بیماران سرطانی، مبتلایان به نارسایی قلبی، بیماران با ناراحتی شدید جسمی و دانشجویانی که راهنمایی و مشاوره لازم دارند و یا به عنوان یک ابزار تشخیصی به کار رفته است. مدت زمان لازم برای اجرا حدود 12 تا 15 دقیقه بوده ولی افراد دقیق ممکن است آن را در 30 دقیقه و یا بیشتر تکمیل نمایند.

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود پرسشنامه به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید
کلیه حقوق مادی و معنوی برای ایران مقاله محفوظ است
در حال بارگذاری