ورود به سایت

در سایت حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام در سایت (به زودی!)

ثبت نام

دانلود انواع مقالات آی اس آی

دسته بندی مقالات

با عضویت در سایت مقاله یاب از تخفیف ویژه بهرمند شوید! عضويت (به زودی!)
تاریخ امروز
یکشنبه, ۹ اردیبهشت

مایعات یونی-β-سیکلودکسترین پلیمر برای جداسازی / تجزیه و تحلیل Allura قرمز در نمونه های مواد غذایی

Ionic Liquids-β-Cyclodextrin Polymer for Separation/Analysis Allura Red in Food Samples

نویسندگان

این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است

ورودعضویت
اطلاعات مجله sciencepg
سال انتشار 2017
فرمت فایل PDF
کد مقاله 25721

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید

چکیده (انگلیسی):

Ionic liquids β-cyclodextrin polymer (mono-6-deoxy-6-(1-ethyl-imidazolium)-β-cyclodextrin iodide polymer, ILs-β-CDCP) was synthesized. A novel method based on ILs-β-CDCP solid phase extraction coupled with UV-visible spectrophotometry for the preconcentration / separation allura red (AR) was investigated. The results was shown that AR was adsorbed on ILs-β-CDCP and eluted with sodium dodecyl sulfate (SDS) (1%) rapidly. Under the optimum conditions, the preconcentration factor for AR was 27. The linear range, detection limit (DL), correlation coefficient (R) and relative standard deviation (RSD) were found to be 0.10-9.00 μg/mL, 5.2 μg/L, 0.9987 and 3.10% (n=3, c=4.00 μg/mL), respectively. The adsorption mechanism of ILs-β-CDCP on AR was studied through the FTIR analysis and the inclusion constant of ILs-β-CDCP-AR. This proposed method has been successfully applied to the determination of AR in food samples.

کلمات کلیدی مقاله (فارسی):

Allura قرمز، مایعات یونی-β-سیکلودکسترین پلیمر، استخراج فاز جامد، اسپکتروفتومتری UV-قابل مشاهده

کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):

Allura Red, Ionic Liquids-β-Cyclodextrin Polymer, Solid-Phase Extraction, UV-visible Spectrophotometry

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید
کلیه حقوق مادی و معنوی برای ایران مقاله محفوظ است
در حال بارگذاری