مایعات یونی-β-سیکلودکسترین پلیمر برای جداسازی / تجزیه و تحلیل Allura قرمز در نمونه های مواد غذایی
Ionic Liquids-β-Cyclodextrin Polymer for Separation/Analysis Allura Red in Food Samples
نویسندگان |
این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است ورودعضویت |
اطلاعات مجله |
sciencepg |
سال انتشار |
2017 |
فرمت فایل |
PDF |
کد مقاله |
25721 |
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.
چکیده (انگلیسی):
Ionic liquids β-cyclodextrin polymer (mono-6-deoxy-6-(1-ethyl-imidazolium)-β-cyclodextrin iodide polymer, ILs-β-CDCP) was synthesized. A novel method based on ILs-β-CDCP solid phase extraction coupled with UV-visible spectrophotometry for the preconcentration / separation allura red (AR) was investigated. The results was shown that AR was adsorbed on ILs-β-CDCP and eluted with sodium dodecyl sulfate (SDS) (1%) rapidly. Under the optimum conditions, the preconcentration factor for AR was 27. The linear range, detection limit (DL), correlation coefficient (R) and relative standard deviation (RSD) were found to be 0.10-9.00 μg/mL, 5.2 μg/L, 0.9987 and 3.10% (n=3, c=4.00 μg/mL), respectively. The adsorption mechanism of ILs-β-CDCP on AR was studied through the FTIR analysis and the inclusion constant of ILs-β-CDCP-AR. This proposed method has been successfully applied to the determination of AR in food samples.
کلمات کلیدی مقاله (فارسی):
Allura قرمز، مایعات یونی-β-سیکلودکسترین پلیمر، استخراج فاز جامد، اسپکتروفتومتری UV-قابل مشاهده
کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):
Allura Red, Ionic Liquids-β-Cyclodextrin Polymer, Solid-Phase Extraction, UV-visible Spectrophotometry
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.