ورود به سایت

در سایت حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام در سایت (به زودی!)

ثبت نام

دانلود انواع مقالات آی اس آی

دسته بندی مقالات

با عضویت در سایت مقاله یاب از تخفیف ویژه بهرمند شوید! عضويت (به زودی!)
تاریخ امروز
سه شنبه, ۴ اردیبهشت

فیزیکوشیمیایی خواص و اسید چرب ترکیب کرچک کرچک communis مشاهده L. روغن دانه

Physicochemical Properties and Fatty Acid Composition of Castor Bean Ricinus communis L. Seed Oil

نویسندگان

این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است

ورودعضویت
اطلاعات مجله sciencepg
سال انتشار 2017
فرمت فایل PDF
کد مقاله 25835

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید

چکیده (انگلیسی):

The oil content of castor seeds depends on the genotype; it is also affected by the environmental conditions, cultural practices and time of harvesting. The oil from castor bean seed obtained from Zaria in Northern Nigeria was extracted using a soxhlet method. The yield of the oil from the Castor beans is 37.8%. The physicochemical properties and fatty acid composition of the seed oil of castor bean were studied. The physicochemical analysis of the oil showed iodine value 93.50 mg/g; saponification value 182.61 mgKOH/g; peroxide value 5.7 meq/kg; acid value 15.57 mgKOH/g; free fatty acid value 7.8 and ester value 165.57 mgKOH/g. The fatty acid profile showed that the ricinoleic acid comprises about 86.96% of the total fatty acid composition. The major saturated fatty acids are palmitic (0.56%) and oleic (5.1%). Other fatty acids present were Octanoic acid 0.29% and pentanoic acid 1.33%. The castor seed oil is rich in ricinoleic acid which shows that the oil is a good source of ricinoleic acid.

کلمات کلیدی مقاله (فارسی):

کرچک communis مشاهده، فیزیکوشیمیایی، کرچک، Ricinoleic اسید، روغن

کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):

Ricinus communis, Physicochemical, Castor Bean, Ricinoleic Acid, Oil

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید
کلیه حقوق مادی و معنوی برای ایران مقاله محفوظ است
در حال بارگذاری