ورود به سایت

در سایت حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام در سایت (به زودی!)

ثبت نام

دانلود انواع مقالات آی اس آی

دسته بندی مقالات

با عضویت در سایت مقاله یاب از تخفیف ویژه بهرمند شوید! عضويت (به زودی!)
تاریخ امروز
یکشنبه, ۲ دی

فعالیت ضد قارچ باکتری اسید لاکتیک جدا شده از ها Nem چوآ

Antifungal Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from Nem Chua

نویسندگان

این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است

ورودعضویت
اطلاعات مجله sciencepg
سال انتشار 2017
فرمت فایل PDF
کد مقاله 27008

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید

چکیده (انگلیسی):

Lactic acid bacteria (LAB) play an important role in fermented food preservation thank to their antifungal ability as well as bacteriocin activity. Fermented meat products including Nem chua are usually placed under negative effects due to typical manual production process, uncontrolled ambient preservation condition, and consuming without cooking. In this study, the antifungal ability of lactic acid bacteria isolated from Nem chua was examined. Five Nem chua samples were collected at the local markets in Mekong Delta, Vietnam. They had good sensory evaluation (typical odor of lactic acid fermentation product like sour, meat and leaf odor) with the total score over 7/10. Average pH for 5 samples was found at 4.7 and average lactic acid content was 1.6 g/100 g of sample. The results of enumeration of total plate count and mould were found to be acceptable (3.0 x 107 CFU/g and 3.3 x 103 CFU/g, respectively) and average LAB count was 2.2 x 107 CFU/g. From 5 samples of Nem chua, 19 isolates of LAB and 9 isolates of mould were collected. Antifungal activity was found in most LAB isolates with various degrees. Only 9 LAB isolates, 47% (P32B, P41A, V13A, P21B, P31B, R11B, R14B, R22B and K34B) exhibited strong activity against 7/9 mould isolates (over 10+ degree of activity). Isolates P32B, P41A and V13A were chosen to be sequenced due to their strong inhibitory activity and were identified as Lactobacillus plantarum (P32B and V13A) and Pediococcus pentosaceus (P41A).

کلمات کلیدی مقاله (فارسی):

قارچ، باکتری اسید لاکتیک، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، ها Nem چوآ، pentosaceus Pediococcus

کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):

Antifugal, Lactic Acid Bacteria, Lactobacillus plantarum, Nem chua, Pediococcus pentosaceus

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید
کلیه حقوق مادی و معنوی برای ایران مقاله محفوظ است
در حال بارگذاری