خاصیت ضد التهابی بالقوه پلی فنل گیاهان بومی استرالیا پلی
Anti-inflammatory potential of native Australian herbs polyphenols
نویسندگان |
این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است ورودعضویت |
اطلاعات مجله |
Toxicology Reports : www.elsevier.com/locate/toxrep |
سال انتشار |
2014 |
فرمت فایل |
PDF |
کد مقاله |
9803 |
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.
چکیده (انگلیسی):
The anti-inflammatory potential of hydrophilic polyphenolic-rich extracts obtained from
native Australian herbs: anise myrtle, lemon myrtle and Tasmannia pepper leaf, and a
reference sample bay leaf, was evaluated using the lipopolysaccharide (LPS)-activated
murine macrophage RAW 264.7 model. Pretreatment with all herbal extracts at noncytotoxic
concentrations reduced the LPS-induced protein levels of pro-inflammatory
enzymes, cyclooxygenase-2 (COX-2) and inducible nitric oxide synthase (iNOS). Concomitant
decrease in accumulation of their products, prostaglandin E2 (PGE2) and nitric oxide
(NO), respectively, was observed. A suppression of LPS-induced expression of COX-2 and
iNOS and decrease of NO and PGE2 levels suggests potential anti-inflammatory properties
of the extracts.
Anise myrtle, lemon myrtle and bay leaf selectively inhibited COX-2 and iNOS enzymes,
while Tasmannia pepper leaf extract exhibited a pronounced inhibitory activity toward
COX-1 and was the least effective inhibitor of iNOS. Anise myrtle and lemon myrtle are
potentially more efficient anti-inflammatory agents than Tasmannia pepper leaf.
کلمات کلیدی مقاله (فارسی):
پلی فنول داروهای گیاهی گل تلفونی انس مورد سبز لیمو برگ فلفل تاسمانیا COX-1 COX-2 iNOS
کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):
Polyphenols Herbs Anise myrtle Lemon myrtle Tasmannia pepper leaf COX-1 COX-2 iNOS
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.