ورود به سایت

در سایت حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام در سایت (به زودی!)

ثبت نام

دانلود انواع مقالات آی اس آی

دسته بندی مقالات

با عضویت در سایت مقاله یاب از تخفیف ویژه بهرمند شوید! عضويت (به زودی!)
تاریخ امروز
یکشنبه, ۲ دی

تست خراش پوست در تشخیص فوری نوع کسب تحمل آلرژی غذایی مفید نیست

The Skin Prick Test is Not Useful in the Diagnosis of the Immediate Type Food Allergy Tolerance Acquisition

نویسندگان

این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است

ورودعضویت
اطلاعات مجله Allergology International. https://www.elsevier.com
سال انتشار 2014
فرمت فایل PDF
کد مقاله 10460

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید

چکیده (انگلیسی):

Background: Some studies have been reported about positioning of SPT in the diagnosis of food allergy. On
the other hand, it is not yet clear about the positioning of SPT in the diagnosis of tolerance acquisition of the immediate
type food allergy.
Methods: The retrospective study had been conducted for 236 egg allergic children (51.3 months in mean),
127 milk allergic children (53.4 months), and 96 wheat allergic children (42.6 months). The retrospective analysis
of serum nonspecific and antigen-specific IgE levels, SPT, and OFC had been conducted for each allergic
patient. All OFC had been conducted to verify the acquisition of tolerance against eliminated food.
Results: The OFC was positive in 61 (25.8%) hen’s egg allergies, 34 (26.8%) milk allergies and 33 (34.4%)
wheat allergies.
The greatest AUC for each allergen is as following; hen’s egg for egg white specific IgE at 0.745, milkhistamine
(wheal) index at 0.718, and wheat for wheal size at 0.597. For the predictive decision points, the highest
accuracy rate was at 25.8% for an egg white wheal of 9.5 mm, at 26.8% for a milk wheal of 9.5 mm, and at
34.4% for a wheal of 6.5 mm.
Conclusions: As a result of this analysis, the diagnostic accuracy of SPT had not been satisfactory to judge
the acquisition of tolerance in allergic children for eggs, milk and wheat. Therefore, this is not a strong evidence
to testify the tolerance of the immediate type food allergy.

کلمات کلیدی مقاله (فارسی):

آلرژی غذایی، حساسیت غذایی، چالش غذایی دهان، آزمون پوستی، کسب تحمل

کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):

food allergy, food hypersensitivity, oral food challenge, skin prick test, tolerance acquisition

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید
کلیه حقوق مادی و معنوی برای ایران مقاله محفوظ است
در حال بارگذاری