ورود به سایت

در سایت حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام در سایت (به زودی!)

ثبت نام

دانلود انواع مقالات آی اس آی

دسته بندی مقالات

با عضویت در سایت مقاله یاب از تخفیف ویژه بهرمند شوید! عضويت (به زودی!)
تاریخ امروز
یکشنبه, ۲ دی

تحلیل تطبیقی شدت رنگ و خواص ثباتی در عصاره رنگ طبیعی از پوسته بیرونی پیاز و استفاده از آن در رنگرزی سازگار با محیط زیست از پارچه ابریشم

Comparative Analysis of Colour Strength and Fastness Properties on Extracts Natural Dye from Onion’s Outer Shell and Its Use in Eco-friendly Dyeing of Silk Fabric

نویسندگان

این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است

ورودعضویت
اطلاعات مجله sciencepg
سال انتشار 2017
فرمت فایل PDF
کد مقاله 27176

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید

چکیده (انگلیسی):

Silk fibre is one type protein fibre and its coloration is also an art. Every types of natural dyestuff can be used for silk dyeing. Acid dyestuff used for silk dyeing and required more than boiling temperature, resulting fibre damage and more energy. In this research, coloured silk fabric with natural onion dye for textiles by using a method of dyeing that relies on natural ingredients extracted from onion’s outer shell colorant (Quercetin) by using water and organic solvents. And also used three types of mordants such as Alum, Copper Sulphate, and Potassium dichromate. The results of the research indicated that using onion’s outer shell, deeper and more stable shades of the colours were obtained in comparison with water and organic solvent extracts dyed silk fabric. All samples were better results obtained such as light fastness, rubbing, water, acid and alkaline perspiration, changes appear in a smaller extent.

کلمات کلیدی مقاله (فارسی):

رنگ طبیعی، پوسته بیرونی پیاز، ماده ثابت کننده، Mordanting، زیست تخریب پذیر، پارچه ابریشم

کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):

Natural Dyes, Onion’s Outer Shell, Mordants, Mordanting, Biodegradable, Silk Fabric

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید
کلیه حقوق مادی و معنوی برای ایران مقاله محفوظ است
در حال بارگذاری