اکتشاف در کشت مخلوط لاکتوباسیلوس، مخمر و Bacillus subtilis
Exploration on Mixed Cultivation of Lactobacillus, Yeast and Bacillus subtilis
نویسندگان |
این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است ورودعضویت |
اطلاعات مجله |
sciencepg |
سال انتشار |
2017 |
فرمت فایل |
PDF |
کد مقاله |
27067 |
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.
چکیده (انگلیسی):
To study on mixed fermentation of probiotics, bacterial cultivation was carried out firstly. It was showed that the optimal pH values for growth of Lactobacillus, Yeast and Bacillus subtilis were 6.5, 6.0 and 7.0, respectively. And the suitable temperature for all of them was about 31°C. Then under selective conditions pH 6.0, 31°C and 160 r/min, three probiotics were cultivated by taking Lactobacillus as main bacteria and the others as auxiliaries. It was found that the desired bacterial number ratio of Lactobacillus: Yeast: Bacillus for mixed cultivation was 1:2:2 and the OD value of mixed bacterial solution achieved at 2.27 after three days.
کلمات کلیدی مقاله (فارسی):
مخلوط کشت، لاکتوباسیلوس، مخمر، باسیلوس سوبتیلیس
کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):
Mixed Cultivation, Lactobacillus, Yeast, Bacillus subtilis
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.