ورود به سایت

در سایت حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام در سایت (به زودی!)

ثبت نام

دانلود انواع مقالات آی اس آی

دسته بندی مقالات

با عضویت در سایت مقاله یاب از تخفیف ویژه بهرمند شوید! عضويت (به زودی!)
تاریخ امروز
جمعه, ۱۴ اردیبهشت

افزایش بلافاصله روغن های غذایی اکسید و / یا تاخیر نوع واکنش های آلرژیک در موش BALB / c

Oxidized dietary oils enhance immediate- and/or delayed-type allergic reactions in BALB/c mice

نویسندگان

این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است

ورودعضویت
اطلاعات مجله Allergology International http://http//www.elsevier.com/locate/alit
سال انتشار 2014
فرمت فایل PDF
کد مقاله 8821

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید

چکیده (انگلیسی):

Background: The consumption of cooking oils may exacerbate some allergic diseases. In the present
study, the effects of naturally oxidized olive oil on immediate- and/or delayed-type allergic reactions
were investigated in BALB/c mice.
Methods: Mouse models of 3 types of allergic reactions: contact hypersensitivity (CHS), active cutaneous
anaphylaxis (ACA), and DNFB-induced hypersensitivity, were orally administered naturally oxidized olive
oil that was obtained by keeping the oil at room temperature for more than 3 years. The effects of ultraviolet
ray (UV)-irradiated olive oil and other dietary oils as well as their possible oxidation products on
CHS were also investigated.
Results: Naturally oxidized olive oil had a high peroxide value (POV) and exacerbated CHS, ACA, and
DNFB-induced hypersensitivity in a POV-dependent manner. UV-irradiated olive oil, corn oil, sesame oil
and triolein had high POVs, but almost the same acid value (AV) and thiobarbituric acid-reactive substance
(TBARS) level as fresh oils. Fresh olive oil and the representative oxidation product with a high AV
or TBARS level had no effect on CHS, whereas all UV-irradiated oils and naturally oxidized olive oil
exacerbated it.
Conclusions: Oxidized dietary oils that have high POVs exacerbated immediate- and/or delayed-type
allergic reactions regardless of the different oil constituents or oxidation processes.

کلمات کلیدی مقاله (فارسی):

واکنش آلرژیک -تماس با حساسیت -هیدروپراکسیدها- نفت اکسیده- ارزش پراکسید هیدروژن

کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):

Allergic reaction -Contact hypersensitivity- Hydroperoxides -Oxidized oil -Peroxide value

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید
کلیه حقوق مادی و معنوی برای ایران مقاله محفوظ است
در حال بارگذاری