ائوزینوفیل اشباع نشده متابولیسم اسید چرب و کنترل بالقوه ی ان بر التهاب و آلرژی
Eosinophil polyunsaturated fatty acid metabolism and its potential control of inflammation and allergy
نویسندگان |
این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است ورودعضویت |
اطلاعات مجله |
Allergology International http://http//www.elsevier.com/locate/alit |
سال انتشار |
2016 |
فرمت فایل |
PDF |
کد مقاله |
7239 |
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.
چکیده (انگلیسی):
Polyunsaturated fatty acids (PUFAs) exhibit a range of biological effects, many of which are mediated
through the formation and actions of their bioactive metabolites. It is well appreciated that dietary PUFA
balance affects inflammation and/or allergic diseases, and recent advances in liquid chromatography
tandem mass spectrometry (LC-MS/MS)-based mediator lipidomics have revealed a potential link between
PUFA metabolism and biological phenotypes. This review presents insights into the emerging
roles of eosinophil PUFA metabolism in controlling inflammatory responses and its potential involvement
in allergy control.
کلمات کلیدی مقاله (فارسی):
ائوزینوفیل- میانجی لیپید- لیپیدامیک- لیپواکسیژناز- اسید چرب خانواده n-3
کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):
Eosinophil- Lipid mediator -Lipidomics- Lipoxygenase -n-3 fatty acid
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.