ورود به سایت

در سایت حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام در سایت (به زودی!)

ثبت نام

دانلود انواع مقالات آی اس آی

دسته بندی مقالات

با عضویت در سایت مقاله یاب از تخفیف ویژه بهرمند شوید! عضويت (به زودی!)
تاریخ امروز
پنج شنبه, ۴ بهمن

مدیریت بهتر آلرژی به گندم با استفاده از مواد غذایی با دوزبسیار پایین چالش: مطالعه گذشته نگر

Better management of wheat allergy using a very low-dose food challenge: A retrospective study

نویسندگان

این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است

ورودعضویت
اطلاعات مجله Allergology International http://www.journals.elsevier.com/allergology-international
سال انتشار 2015
فرمت فایل PDF
کد مقاله 7160

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید

چکیده (انگلیسی):

Background: Low-dose reactive wheat-allergic children are at a high risk of a positive oral food challenge
(OFC). The present study aimed to evaluate whether the results of a very low-dose (VL) OFC would
contribute to better wheat allergy management in this population.
Methods: We retrospectively reviewed wheat-allergic subjects who underwent a VL OFC with 2 g of
udon noodles (equivalent to 53 mg of wheat protein) and had a previous allergic reaction to <15 g of
udon noodles (equivalent to 400 mg of wheat protein) within 2 years before the OFC. Subjects who
passed the OFC were defined as VL tolerant; those who failed were considered VL reactive. In VL tolerant
subjects, the dose was increased to 15 g of udon noodles either during an OFC in our hospital or gradually
at home.
Results: Of the 57 included subjects (median age, 2.9 years; range, 1.0e11.8 years), 32 (56%) were VL
tolerant and 25 (44%) were VL reactive. Most reactions during the OFC could be treated with an antihistamine
and/or a nebulized b2 agonist. VL tolerant subjects consumed 2 g of udon noodles or a
seasoning containing wheat. Within a year after the OFC, 18 VL tolerant subjects (56%), but no VL reactive
subjects, were able to consume 15 g of udon noodles (p < 0.001).
Conclusions: A VL OFC can shift the management of some low-dose reactive wheat-allergic children from
complete avoidance to partial wheat intake.

کلمات کلیدی مقاله (فارسی):

مدیریت بیماری -آلرژی غذایی- حساسیت غذایی- IgE اختصاصی- حساسیت گندم

کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):

Disease management- Food allergy- Food hypersensitivity -Specific IgE -Wheat hypersensitivity

پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.

اضافه‌کردن به سبدخرید
کلیه حقوق مادی و معنوی برای ایران مقاله محفوظ است
در حال بارگذاری