فواید و محدودیت های سنسورهای چشایی در ارزیابی دلپذیری و پوشش طعم در فرم های خوراکی
Usefulness and limitations of taste sensors in the evaluation of palatability and taste-masking in oral dosage forms
نویسندگان |
این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است ورودعضویت |
اطلاعات مجله |
asian journal of pharmaceutical s c i e n c e s 11 |
سال انتشار |
2016 |
فرمت فایل |
PDF |
کد مقاله |
2997 |
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.
چکیده (انگلیسی):
The purpose of this review is to discuss the advantages and limitations of taste sensors in
the evaluation of the taste of palatability of different oral dosage forms. First, we consider
some ways in which the palatability of various pharmaceutical formulations including orally
disintegrating tablets (ODTs) are tested using two different taste sensors. Second, we focus
on the evaluation of palatability of ODTs.We compare the usefulness of three pieces of apparatus
for estimating the disintegration time of ODTs. Finally,we compare the characteristics
of the two taste sensors in the evaluation of palatability of various kinds of drug formulations.
کلمات کلیدی مقاله (فارسی):
دلپذیری ، سنسوری چشایی ، قرص خوراکی خرد شده ، زمان متلاشی شدن ، فرمولاسیون دارو
کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):
Palatability , Taste sensor , Orally disintegrating tablet (ODT) , Disintegration time , Drug formulation
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.