جداسازی و شناسایی قارچ ها از دانه غلات در لیبی
Isolation and Identification of Fungi from Cereal Grains in Libya
نویسندگان |
این بخش تنها برای اعضا قابل مشاهده است ورودعضویت |
اطلاعات مجله |
sciencepg |
سال انتشار |
2017 |
فرمت فایل |
PDF |
کد مقاله |
27163 |
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.
چکیده (انگلیسی):
A total of 10 species of fungi belonging to 5 genera were isolated and identified from four cereal grains; wheat, barley, rice and maize collected from three Libyan cities known to grain producers (Al-Zawia, Subratah and Tripoli) on 1% dextrose-Czapkes agar medium at 28 ± 2°C for 7-15 days using seed-plate method. Two species of Alternaria (A. raphani and A. tenusinae); two species of Aspergillus (A. flavus and A. niger); three Fusarium (F. graminearum, F. moniliforme and F. solani); one Rhizopus species (Rhizopus stolonifer) and two species of Penicillium (P. digitatum and P. notatum) were isolated from the grains. The densities of these fungi and their frequencies of occurrence have been investigated. It can be concluded that for human public health, cereal grains of production chain must be subjected to quality control and microbiological examinations.
کلمات کلیدی مقاله (فارسی):
دانه غلات، فلور قارچ، بذر آبکاری روش
کلمات کلیدی مقاله (انگلیسی):
Cereal Grains, Mycoflora, Seed-Plating Method
پس از پرداخت آنلاین، فوراً لینک دانلود مقاله به شما نمایش داده می شود.